Expoziție LEVEL UP

22 noiembrie – 03 decembrie 2023, Galeria 5, Timișoara

4 ediții, 10 ateliere, 18 mentori, 100+ tineri participanți și 1 expoziție!

În perioada 22 noiembrie – 3 decembrie facem LEVEL UP și te invităm la Galeria 5 din Timișoara, să vezi rezultatele celor doi ani de experiențe Culture Quest, într-o expoziție retrospectivă a celor mai importante momente trăite în 2022 & 2023 de tinerii implicaţi în proiect şi de artiştii care le-au devenit mentori.

Programul de vizitare este joi-duminică 16:00-19:00. Intrarea liberă.

📡 În 2022 am intrat pentru prima oară într-un observator seismologic și am aflat despre cutremurele care zguduie și ne modelează planeta. Am explorat principiile de bază ale sesizării vibrațiilor de tip seismic și am aflat cum funcționează un seismoscop.

🤸‍♂️ Am realizat exerciții de deplasare și ne-am folosit corpurile pentru a ne exprima fricile legate de cutremur. Am lucrat mult colectiv, ne-am distrat și am experimentat. Pentru o înțelegere mai profundă a acestui fenomen, am studiat recentele descoperiri din domeniul Științelor Pământului și le-am integrat în contextul unor lucrări de artă relevante pentru acest subiect.

🤖 Ne-am jucat cu circuite și senzori și am construit mașini electronice care generează zgomot atunci când sunt scuturate. 

🍄 În 2023 ne-am exersat răbdarea, am făcut cunoștință cu bacterii și ciuperci și am explorat lumea fascinantă a fermentației și a altor metode naturale de conservare. 

🌍 Am făcut o plimbare în ‘Grădina botanică a Viitorului’ și ne-am imaginat cum va arăta viața pe Pământ peste milioane de ani. Am descoperit evoluții neobișnuite și specii hibride și am propus scenarii noi pentru acestea. 

🏗️ Am aflat despre cutremure manmade, fracking și abordări artistice pe tema generală a activităților seismice.

📷 Am explorat legătura noastră emoțională cu spațiile urbane și am experimentat reconstrucția orașului și a locurilor familiare atât conceptual, prin fotografie, cât și fizic, prin tehnici foto-chimice.

🌌 Am aflat mai multe despre coexistență și conexiunea noastră cu apa. Am pătruns într-un univers nevăzut cu ochiul liber și am înțeles mai profund o lume fascinantă, mult prea puțin cunoscută.

🎶 Am avut ocazia să ne apropiem de apa care curge prin turbinele unei uzine de apă și să înțelegem mai bine munca și ingineria umană care fac posibilă funcționarea acesteia. Am pătruns în profunzimile universului sonor al apei și am descoperit că aceasta poate fi mai mult decât un element esențial pentru viață.

Culture Quest reprezintă o serie de evenimente interdisciplinare care cuprind rezidențe, prezentări teoretice, laboratoare experimentale, expoziții, mecanisme sustenabile și strategii de educație non-formală organizate prin colaborări între tânăra generație, artiste/artiști/artistx și instituții dedicate cercetării științifice din Timișoara.

Culture Quest creează un context propice în care artiștii invitați și participanții vor găsi soluții colective de lucru prin conexiune afectivă, precum și schimburi de idei și abilități, folosind arta ca proces de învățare.

Conceptele învățate sau împrumutate provin din schimbul de experiențe dintre mentori și participanți și oferă o perspectivă reală asupra modului în care arta și științele naturale se intersectează și se influențează reciproc.

Află mai multe despre proiect aici.


Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat și organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Susținut de BRD-Groupe Société Générale.

Culture Quest este o componentă a programului Knowledge Fields iar cei patru parteneri culturali sunt Indecis, Minitremu, kinema ikon și Doar Mâine.