Expoziție Utopia la sit+read artbook fair


26.09 – 29.10.2023, Muzeul Corneliu Miklosi, Timișoara

Mimi Ciora a propus unui grup de tineri cu o pasiune comună pentru desen, ilustrație, benzi desenate dar nu numai, o serie de provocări artistice, cu un touch personal. Viziunea ei pedagogică nonformală îmbinată cu valorile contemporane și cu o componentă practică au rezultat atelierele Utopia.

Dar ce este Utopia, vă întrebați? Utopia reprezintă o serie de întâlniri nonformale, o experiență colaborativă unde practica creativă se intersectează cu arta contemporană și un spațiu colectiv unde toată lumea este prețuită. Proiectul nu doar încurajează creativitatea ci promovează experimentul sau tematicile speculative, ecologice sau legate de coabitare, oferind un cadru bazat pe timp, spațiu și relații sociale. Întâlnirile au avut loc pe parcursul câtorva luni, săptămânal, alteori mai rar.

🧸 Așteptăm cu nerăbdare să vedeți ce a ieșit începând de mâine și până duminică la Sit+Read Artbook Fair 2023, ajuns la cea de-a cincea ediție – un eveniment foarte drag nouă care reunește zilele acestea artiști, designeri și pasionați de artă la Muzeul Corneliu Miklosi de pe Take Ionescu 83. Intrarea este liberă, iar programul e următorul: joi-vineri, între orele 14:00 și 19:00, iar sâmbătă-duminică, între orele 12:00 și 19:00. Mai multe despre eveniment pe sitandread.ro.

Utopia face parte din Programul Culture Quest implementat de Asociația Foc și Pară, spațiul Indecis, parte din Programul Cultural „Timișoara 2023– Capitală Europeană a Culturii” și finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Susținut de BRD-Groupe Société Générale.